LÁNYI ZSOLT

Teljes szövegű keresés

LÁNYI ZSOLT
LÁNYI ZSOLT (FKGP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! A kezemben tartott - még meleg - kompromisszumos megoldás a Kisgazdapárt részéről két szempontból nem túlzottan szerencsés. A Független Kisgazdapárt volt az első, a legeslegelső párt a rendszerváltás óta, amely a kétkamarás parlament mellett tört lándzsát- egyedül a parlamenti pártok közül! (Taps a Kisgazdapárt padsoraiban.)
Ma már, belátván ennek a realitását és a magyar állami berendezkedésnek ezt a helyesebb megoldását, amelyben a népszuverenitás sokkal jobban érvényesülhet, több támogatója akad jobbról és balról is. De ez a megoldás, amelyet itt utolsó pillanatban tárgyalunk, nem elégíti ki azokat az elvárásokat, azokat a követelményeket, amelyeket jogosan támaszt a Magyarországon élő magyar állampolgár kisebbség annak érdekében, hogy megfelelő súllyal részt vehessen a törvénykezés munkájában. Ez a törvény erre alkalmatlan! Azonban a Független Kisgazdapárt mindig nagyon fontosnak tartotta, hogy Magyarországon Szent István óta a kisebbség megfelelő módon elismert legyen minden területen, ezért mindig harcoltunk százéves múltunk folyamán, most is ezt tesszük.
Éppen ezért mi nem utasítjuk el egy határozott nemmel ezt az összetákolt javaslatot, hanem azt mondjuk, hogy ezzel ezelőtt három és fél évvel kellett volna elkezdeni foglalkozni, áttárgyalni, mert ez komoly dolog. Ezt nem lehet így összekapkodni! Ezért a Független Kisgazdapárt ez ügyben tartózkodni fog.
Köszönöm szépen megtisztelő figyelmüket. (Taps a Kisgazdapárt padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem