DR. LOTZ KÁROLY

Teljes szövegű keresés

DR. LOTZ KÁROLY
DR. LOTZ KÁROLY közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Elég gyakran járok Békés megyébe, ezért ismerem személyes tapasztalat alapján is az utakat. A helyzet nem jobb és nem rosszabb az országos átlagnál. Azt elismerem, hogy elég jelentős elmaradás van. Az elmúlt időszakban elsősorban a főútvonalakra tudtunk koncentrálni.
Az is igaz viszont, hogy ebben az évben az Útalapból további 500 millió forintos elkülönítéssel egy országos mellékúthálózati állapotjavító programot csinálunk, tehát az eddigi 2 milliárd forintos mellé egy újabb 500 millió forintost.
(14.20)
Bízom abban, hogy a Békés megyei önkormányzatok sikerrel tudnak a mellékútpályázatokon részt venni, hiszen 1994 óta - és itt nem tudok igazat önnek - a megye több tucat önkormányzati útpályázatot nyert el, összesen 66 pályázatot nyert 320 millió forintos pályázattal. Ennek a feléből összekötőút-csomópont, a másik, kisebbik feléből kerékpárutak, épületek igen számos mennyiségben.
A nagyobbak közül szeretném említeni önnek, hogy a Gyula és Orosháza elkerülése első ütem - egészen biztos, hogy ön ismeri ezt az utat - a foki Sebes-Körös-híd felújítása ebben az évben fejeződik be a 44-es főút Békéscsaba-Gyula szakaszának korszerűsítése folytatjuk a 47-es főút megyei szakaszának rehabilitációját 1998-ban a megye várhatóan egymillió ECU Phare-segélyt fog az utak korszerűsítésére felhasználni, és pályázhat a következő, az Orosháza-Mezőkovácsháza-Battonya útszakasz rehabilitációjára.
Azt kell elmondani, hogy az Útalap várható javulásával, ami a következő időszakban fog bekövetkezni, ebben az esztendőben már lényegesen több fordítható, lényeges javulás várható (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Békés megyében is. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem