ELNÖK (dr. Kávássy Sándor)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (dr. Kávássy Sándor)
ELNÖK (dr. Kávássy Sándor): Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! Az előterjesztő előzetesen írásban minden frakció részére eljuttatta a támogatott módosító javaslatokat. Ezek szerint a T/5396/36. számú ajánlás 4., 13., 14., 25., 31., 32., 33., 34., 35., 37., 38., 40. pontjait, továbbá a T/5396/48. számú kiegészítő ajánlás 2., 4., 5., 6., 8., 9., 10., 11., 13. pontjait az előterjesztő támogatja.
(12.20)
Tisztelt Országgyűlés! Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a támogatott javaslatok elfogadása kizárja az ajánlás 16., 18., 20., 29. pontjaiban lévő javaslatok elfogadását.
Most a támogatott módosító javaslatokról határoz az Országgyűlés. Kérdezem, elfogadja-e a tisztelt Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 228 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 13 tartózkodással elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyekről a Házszabály értelmében még lehet szavazni.
Az ajánlás 1. és a vele összefüggő 5. pontjában Csizmár Gábor a személyi jövedelemadó-törvény, valamint a társasági adóról szóló törvény módosításait kezdeményezi. Ezekben a törvények egyes rendelkezéseiből elhagyni javasolja a tartós adományozásra utaló szövegrészt. Frakciókérésre szavazunk.
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 169 igen szavazattal, 54 ellenszavazattal, 18 tartózkodással elfogadta.
Az ajánlás 3., valamint a kiegészítő ajánlás 1. pontjai alternatív megoldást javasolnak a személyi jövedelemadó-törvény 1. számú melléklet 5. pontja új ponttal történő kiegészítésére. Az indítványok adómentes költségtérítés jellegű bevételt fogalmaznak meg.
Először a költségvetési bizottság indítványáról határozunk a kiegészítő ajánlás 1. pontja szerint.
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 194 igen szavazattal, 45 ellenszavazattal, 3 tartózkodással elfogadta.
Az ajánlás 6. pontjában Tardos Márton a törvényjavaslat 14. § (1) bekezdésének elhagyását javasolja. A rendelkezés egy adózás előtti eredménycsökkentő tényezőt tartalmaz. A javaslat elfogadása kizárja az ajánlás 7. pontját és ezzel összefüggésben a 10. pontban lévő indítványt.
Először tehát az ajánlás 6. pontjáról határoz az Országgyűlés. A bizottságok nem támogatják.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 46 igen szavazattal, 145 ellenszavazattal, 51 tartózkodással nem fogadta el.
Most az ajánlás 7. pontját és a vele összefüggésben lévő 10. pontot teszem fel szavazásra Tardos Márton indítványai alapján. Ebben adózás előtti eredménycsökkentő tényező módosítását javasolja, valamint az adófizetési kötelezettségre utaló szabályok elhagyását kezdeményezi. A bizottságok nem támogatják. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 48 igen szavazattal, 163 ellenszavazattal, 36 tartózkodással nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 3. pontjában a gazdasági bizottság a törvényjavaslatot új paragrafussal kívánja kiegészíteni. Ebben a társasági adóról szóló törvényben újabb adókedvezmény feltüntetését javasolják. A költségvetési bizottság nem támogatja.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 90 igen szavazattal, 150 ellenszavazattal, 11 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 36. pontjában a gazdasági bizottság a törvényjavaslat 69. §-ának módosítását javasolja. Ebben a privatizációs törvény alapján gyakorolt szavazati jogra vonatkozó szabályok megváltoztatását kezdeményezik. A költségvetési bizottság támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 117 szavazattal, 127 ellenszavazattal, 8 tartózkodással nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 14. pontjában Farkas Imre a törvényjavaslat 74. § (5) bekezdésének kiegészítését javasolja. Ezzel összefüggésben a kiegészítő ajánlás 15. pontjában javaslatot tesz a gazdasági társaságokról szóló törvény kiegészítésére is. A javaslatot a bizottságok támogatják. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 98 szavazattal, 143 ellenszavazattal, 16 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 39. pontjában Miklós László a törvényjavaslat 74. § (5) bekezdésének kiegészítésével a gazdasági társaságokról szóló törvény hatályát vesztő rendelkezésének kiegészítését javasolja. A kiegészítő ajánlás 16. pontjában pedig Farkas Imre a törvényjavaslat 74. §-ában a gazdasági társaságokról szóló törvény új bekezdéssel történő kiegészítését javasolja, amelyben utal Miklós László módosító javaslata alapján hatályát vesztő bekezdésre is. A két javaslat tehát alternatív tartalmú.
Először Miklós László javaslatáról határozunk az ajánlás 39. pontja alapján. A bizottságok nem támogatják.
(12.30)
Kérdezem, hogy az Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 50 igen szavazattal, 181 ellenszavazattal, 25 tartózkodással nem fogadta el.
Most Farkas Imre javaslatát teszem fel szavazásra a kiegészítő ajánlás 16. pontja szerint. A bizottságok nem támogatják.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 26 igen szavazattal, 207 ellenszavazattal, 26 tartózkodással nem fogadta el.
A zárószavazásra jövő heti ülésünkön kerül sor.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem