ELNÖK (dr. Kóródi Mária)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (dr. Kóródi Mária)
ELNÖK (dr. Kóródi Mária): Képviselő úr figyelmét valószínűleg elkerülte, hogy ebben a kérdéskörben - hogy mi tartozik valakinek a feladatkörébe, illetőleg mi nem - már született egy alkotmányügyi bizottsági állásfoglalás. Ezen alkotmányügyi bizottsági állásfoglalás szerint a mindenkori címzett joga és felelőssége eldönteni, hogy az adott interpelláció, illetve kérdés a feladatkörébe tartozik-e.
Mivel az interpellált írásban előre megkapja a kérdést, neki akkor lett volna joga visszautasítani, amikor megkapta, és ebben az esetben ezt a vitát - amit ön felvetett - le lehetett volna folytatni a megfelelő fórumok, például az ügyrendi bizottság előtt.
A miniszter úr azonban úgy ítélte meg - személy szerint azt gondolom, helyesen -, hogy ez a kérdés a feladatkörébe tartozik, hiszen az volt a kérdés lényege, hogy a mostani feladatkörében egy régebbi eseményt kivizsgál-e vagy sem, ezért ő válaszolt; ezzel elfogadta, hogy a feladatkörébe tartozik. Utólagos vitának ebben a kérdésben nincs helye sem a plenáris ülésen, sem a bizottság előtt. Az alkotmányügyi és ügyrendi bizottság ezzel a kérdéssel foglalkozott, ezért ott sem kezdeményezhető újabb eljárás; kettőnk között pedig további vitára nincs lehetőség, képviselő úr.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzéki oldalon.)
Most tizenöt perc szünet következik, ezt követően határozathozatalokkal folytatjuk munkánkat.
(Szünet: 16.32-16.52
Elnök: dr. Gál Zoltán
Jegyző: dr. Kiss Róbert)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem