KUNCZE GÁBOR

Teljes szövegű keresés

KUNCZE GÁBOR
KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnöknő! Tisztelt Képviselőtársaim! Az Országgyűlés nagyon helyesen támogatta igen nagy többséggel a gyermekek jogairól szóló törvény elfogadását, hiszen az az élet különböző területein biztosít számukra olyan feltételeket, illetve lehetőségeket, amelyek valóban megfelelő garanciákat jelentenek az egészséges fejlődésükhöz. Ez a kérdés nem hozható összefüggésbe azzal, amikor egy kisgyermek az üzlet és a lakása közötti kétszáz méteren fényes nappal eltűnik úgy, hogy közben ott mintegy száz ember tartózkodik és semmilyen információ nem keletkezik. Nem gondolom, hogy ezek után azt kellene várnunk, hogy minden gyermeket mindenhova mindig rendőr kísérjen.
Azt hiszem, megint csak arról van szó, hogy a társadalom egészének kell ebben a kérdésben is olyan összefogást tanúsítania - ezért hangsúlyozom mindig a bűnmegelőzés fontosságát -, amely figyelembe veszi azt a helyzetet, azt a veszélyeztetettséget, ami jelenleg az országban van, és erre a megfelelő reagálásokat megadja. Ez nem mindig azt jelenti, hogy a rendőr előzetesen ott van és kísérget mindenkit.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem