T. ASZTALOS ILDIKÓ

Teljes szövegű keresés

T. ASZTALOS ILDIKÓ
T. ASZTALOS ILDIKÓ ipari, kereskedelmi és idegenforgalmi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Először is engedje meg, hogy megköszönjem kérdését, mert így alkalmam nyílik ezzel a nagyon sokakat érintő, fontos kérdéssel foglalkozni az Országgyűlés, az ország nyilvánossága előtt.
Mint ahogy képviselő úr is említette, a magánszálláshelyek idegenforgalmi hasznosításáról szóló kormányrendelet és a személyi jövedelemadóról szóló módosítás együttesen tette lehetővé, hogy 1997-ben a fizetővendéglátó tevékenységet folytatók az átalányadózást választhassák. Az új rendszer bevezetésének nyilvánvaló célja az volt, hogy egyszerűsítse az adózási eljárást, és az adózási terhek csökkenjenek. Ez a tavaly bevezetett adózási forma ez év végéig érvényes.
A Pénzügyminisztérium és a mi minisztériumunk természetesen együttesen meg fogja vizsgálni a kialakult helyzetet, le fogja vonni a következtetéseket, és az eljárások módosítását mindenképpen kezdeményezni fogja, ha azok indokoltak. Amit képviselő úr mond, az megfontolandó érv, és ebben a kontextusban nyilván vizsgálat tárgyát fogja képezni, és reméljük, hogy a jövő évben ezek az anomáliák kiszűrődnek a rendeletből, és jobb, hasznosabb, az eredményeket jobban szolgáló rendszer fog működni. Köszönöm megtisztelő figyelmét. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem