DR. VILÁGOSI GÁBOR

Teljes szövegű keresés

DR. VILÁGOSI GÁBOR
DR. VILÁGOSI GÁBOR belügyminisztériumi államtitkár: Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársam! Az imént elmondott interpellációja végképp meggyőzött engem arról, hogy önnek nem mint országgyűlési képviselőnek, nem mint politikusnak, hanem mint a magyar demokrácia első számú rettegéskeltőjének kell hogy válaszoljak. (Taps az SZDSZ padsoraiból.)
Az elmúlt időszakban a hasonló tartalmú, hasonló hangvételű parlamenti megnyilvánulásai (István József: A tények fájnak!) arról győztek meg, hogy nemcsak a félelemgerjesztésben szerzett ön elég nagy rutint az elmúlt időszakban, hanem kifejezetten élvezetet nyújt önnek az, ha iszonyatról tud beszélni (Dr. Homoki János: A tárgyra kell térni! - Zaj az FKGP padsoraiban. - Közbeszólás jobb oldalról: Mellébeszél! - Dr. Eörsi Mátyás: Úgy van! - Szórványos taps az SZDSZ padsoraiból.) Képviselő úr szinte kéjelegve festi fel egy lakhatatlan ország képét. (István József: Ez a tény, tudomásul kell venni! - Dr. Homoki János: Ez a valóság!) Hiszen ön arról beszél, hogy retteg a tanyák népe, tombol a bűnözés, ön a vonatokon már nem is embereket lát, hanem rémületet lát utazni (Dr. Homoki János: Így van!), sőt mi több, még a füstölőből is ellopják a kolbászt. (Dr. Homoki János: El bizony, el ám!)
Tisztelt Képviselő Úr! (Közbeszólás az FKGP padsoraiból: Vezessék ki!) Egyik interpellációjára adott válaszomban azt mondtam, hogy az ön fantáziavilágára nagyon nagy befolyást gyakorolt a Bonnie and Clyde története, de azt hiszem, hogy azóta most már rátalált Móricz Zsigmond Barbárok című művére is. (Derültség az SZDSZ padsoraiban. - Felzúdulás a jobb oldalon. - István József: Még semmire nem válaszolt! - Közbeszólások a jobb oldalról: Tárgyra! - Kiss Péter: Nem tud, mert kiabáltok!) Ön szerint, képviselő úr, a totális rettegés az úr... (Folyamatos zaj a jobb oldalon. - István József: Még semmire nem válaszolt! Ne mellébeszéljen!)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem