MÉCS IMRE

Teljes szövegű keresés

MÉCS IMRE
MÉCS IMRE, a honvédelmi bizottság elnöke: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Valóban teljes mértékben osztozom a Külügyminisztérium államtitkárának örömében, és valamennyien osztozhatunk ebben, hiszen 1996 decemberében az Országgyűlés elfogadott egy határozati javaslatot, amelyben felkérte a kormányt, hogy fokozza erőfeszítéseit a taposóaknák betiltására, a szomszédokkal és a térség többi államával folytasson tárgyalásokat.
Azóta felgyorsultak az események, és valóban példamutató módon, elsőként írhattuk alá és ratifikálhatjuk ezt az egyezményt.
A honvédelmi bizottság az egész folyamat során végig, a legmesszebbmenőkig támogatta ezt a nemzetközi nagy, hatalmas mozgalmat, és sikerült meggyőzni a Magyar Honvédség illetékes szakembereit, hogy az a helyes megoldás, ha minden korlátozás nélkül elfogadják ezt az országgyűlési határozati javaslatot.
Megtárgyaltuk ezt a mostani előterjesztést is, egyhangúlag elfogadásra javasoljuk az Országgyűlésnek. Úgy gondolom, hogy ez a nemzetközi mozgalom, amely az aknák betiltásának nemzetközi szerződését eredményezte, túlmutat magukon az aknákon, az emberiségben lévő, leszerelés iránti vágy nyilvánul meg elementáris erővel. Az ottawai aknakonferencián, ahol több mint 120 ország delegációja vett részt, rendkívül nagy számú társadalmi szervezet biztosította azt a rendkívül élénk és meleg légkört, amelyből ezt a következtetést volt szerencsém a helyszínen levonni.
Tehát még egyszer: büszkék lehetünk mindannyian erre a határozati javaslatra és egyezményre, és kérem a bizottság nevében is, hogy szavazzuk meg. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem