DR. SZABAD GYÖRGY

Teljes szövegű keresés

DR. SZABAD GYÖRGY
DR. SZABAD GYÖRGY (MDNP): Tisztelt Országgyűlés! Rendkívül rövid hozzászólásomban természetesen az elhangzottakhoz csak csatlakozni lehet, csatlakozom én is. De legyen szabad az alkalmat megragadni, hogy ne csak a megelégedés hangján szóljunk ebben a kérdéskörben. Arra is utalni szeretnék laikusként, amire a tisztelt honvédelmi bizottság figyelmét szeretném felhívni: amennyire ismerem az e kérdéskörben lezajlott vitákat, abból számomra világossá vált, hogy az aknakutatásnak a módszerei is erősen fejlődtek. Magyarország hadszíntér volt, sokan tudjuk közvetlenül, sokan tudják közvetve, rengeteg akna és más lőszer maradt a földben. Napjaink azt mutatják, hogy ezek még mindig felbukkannak.
Gondolom, a szakértők feladata, hogy gondolkodjanak azon, vajon Magyarország nagyjából átvizsgált területét, annak különösen a háború alatt frekventált harctereit nem kellene-e a modernebb aknakutatókkal módszeresen újravizsgálni, hogy ne véletlen alkalmakkor és legtöbbször tragédiát szülve bukkanjanak fel a háborúnak ezek a szörnyű emlékei.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps.)
(17.40)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem