DR. TORGYÁN JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A kérdésem a miniszterelnök úrhoz úgy szól, hogy "Miért blöfföl, miniszterelnök úr?", de ezt a kérdést nem tehetem fel Nikolits Istvánnak, mert ő - mint titkosszolgálati miniszter - azt fogja mondani, hogy ő hallgat, mint a sír, ami nem azonos a blöfföléssel. (Derültség.)
De azért úgy gondolom, hogy önnek a miniszterelnök úr nevében néhány gondolatot a Ház előtt meg kellene osztania velünk, mert úgy gondolom, az a probléma, hogy a miniszterelnök úr egyrészt állandóan - mármint ami a legutóbbi, Fenyő-gyilkosság óta eltelt néhány napot illeti - nyilatkozik arról, hogy milyen radikálisan fognak fellépni a legsúlyosabb bűncselekmények visszaszorítása érdekében. Adott a belügyminiszter úrnak egy hét határidőt, a határőrségnek adott egy hónap határidőt, ő maga öt pontot állított fel; egyik nap a BRFK hatáskörébe utalja a nyomozást, másik nap a KBI hatáskörébe, harmadik nap mind a kettőt mozgósítja, utána kampánytervet készíttetnek, hogy mit csináljanak; bejelentik, hogy egy hajszálat találtak, most már csak a gyilkost kell hozzá megtalálni.
(14.10)
Ugyanakkor tény az is, hogy a benyújtott büntetőeljárási jog pontosan ellenkező irányú, mint amiket a miniszterelnök úr itt mondogat, mert a büntetőeljárási jogban tulajdonképpen a bűnözők emberi jogait fejtik ki és azt próbálják erősíteni.
Kérdezem ezért, melyik az igazi törekvése a miniszterelnök úrnak (Az elnök poharát megkocogtatva jelzi az idő leteltét.): a kemény fellépés, vagy a bűnözők védelme emberi jogi alapon. Várom megtisztelő válaszát. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem