ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Tisztelt Országgyűlés! Köszönöm szépen jegyző képviselőtársamnak a nem népszerű feladatteljesítést, amit az Országgyűlés látható élénkséggel kísért. (Derültség.)
Tisztelt Országgyűlés! Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a támogatott javaslatok elfogadása kizárja az ajánlás 1., 4., 46., 75. pontjaiban lévő javaslatok elfogadását. Most tehát a támogatott módosító javaslatokról határozunk.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 299 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyekről a Házszabály értelmében még szavazni lehet, és amelyek Bakonyi Tibor képviselőtársunk nevéhez fűződnek.
Az ajánlás 40. pontjában Bakonyi Tibor a törvényjavaslat 14. § (3) bekezdésének kiegészítésével azt kezdeményezi, hogy a vagyonőr a rendezvényre belépő ruházatát is átvizsgálhassa. Az önkormányzati bizottság támogatja, az alkotmányügyi nem. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 69 igen, 190 ellenszavazat és 41 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 17. pontjában Bakonyi Tibor a törvényjavaslat 41. § (1) bekezdésének módosítását javasolja. Indítványa szerint a szervezőbizottságot a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a belügyminiszter hozza létre. Az önkormányzati bizottság támogatja, az alkotmányügyi nem. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 39 igen szavazattal, 225 ellenszavazat és 37 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről szavazni kellett volna, de nem szavaztunk. (Senki sem jelentkezik.) Ilyen nincs. A zárószavazásra, tisztelt Országgyűlés, jövő heti ülésünkön kerül sor.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem