SASVÁRI SZILÁRD

Teljes szövegű keresés

SASVÁRI SZILÁRD
SASVÁRI SZILÁRD, a kulturális és sajtóbizottság előadója: Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! A Magyar Távirati Irodával kapcsolatos országgyűlési határozat rendkívül fontos az MTI működéséhez, hiszen olyan ingatlant biztosít, amely egyértelművé teszi a vagyoni gazdálkodását. Amikor a kulturális bizottságban tárgyaltunk arról, hogy ezen kívül milyen feltételeknek kellene megfelelnie az MTI-vel kapcsolatos jogszabályi környezetnek, akkor felmerült, hogy az MTI-nek azokat az adósságait, amelyek még a részvénytársasággá alakulás előtt felgyülemlettek, a pénzügyi kormányzatnak vállalnia kell.
Az MTI-törvény tárgyalásakor elhangzott, a hatpárti konzultáció során is arról beszéltünk, hogy egy újfajta intézmény - amely már eltérő körülmények között működik, mint a jelenlegi - esetében az lenne a tiszta, ha az MTI tulajdonképpen nulla adóssággal indulhatna, és ezzel biztosíthatná a független működését.
Ezen túlmenően több dolog fölmerült még a bizottságban. Bizottsági előterjesztőként jelenleg arra van módom, hogy erről beszéljek; ami a költségvetési területek más összefüggéseit érinti, ott később módunk lesz arról beszélni, hogyan lehetne ezt a problémát megoldani.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem