NIKOLITS ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

NIKOLITS ISTVÁN
NIKOLITS ISTVÁN tárca nélküli miniszter: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Mélyen Tisztelt Képviselő Úr! Elég kemény támadást intézett a nemzetbiztonsági szolgálatok irányába, különösen a Nemzetbiztonsági Hivatal irányába, és nem hagyhatom szó nélkül azt a kétlelkűséget, ami emögött meghúzódik. Ön, képviselő úr, a nemzetbiztonsági bizottság tagja, és így nagyon sok olyan információval rendelkezik, ami ezeknek az ügyeknek a hátterére vonatkozik, és ezeket az információkat, valamint a nyilvánosság előtt megjelent, sajnos nem teljes információkat - miután az ügyek folyamatban vannak - ön arra használta fel, hogy kemény csúsztatásokat mutasson be itt egy gyönyörű mutatványsorozattal a Háznak. (Taps az MSZP-frakció padsoraiban.)
Ami az igazság: rendőrségi információ következtében szerzett tudomást a magyar rendőrség arról, hogy 1995-ben papírszállítmányok érkeznek az országba. Megjegyzem, ezek a papírszállítmányok teljesen liberalizált tételek voltak, tehát jogosan jöhettek be a határon. Ennek ellenére a rendőrség ebben az ügyben eljárást indított, és a rendőrségi vizsgálat, illetve nyomozás ma is folyik.
Nagyon sok olyan információ látott napvilágot, ami a nemzetbiztonsági szakszolgálat ebben az ügyben folytatott tevékenységéről szól: ön ezeket pontosan ismeri, az elmúlt szerdai nemzetbiztonsági bizottsági ülés alapján. Ott elmondtam, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal nem rendelkezett információkkal, miután rendőrségi nyomozás folyik az ügyben. A rendőrség ugyanolyan hatáskörrel rendelkezik ezekben a kérdésekben.
A másik ügy: Nagyon szeretném, hogyha nem kezdene megalapozni egy olyan információt, mely szerint a Postabank-ügy a Nemzetbiztonsági Hivatal tevékenységében nem jelenik meg. Az, hogy erről részleteiben nem szólunk, nem azt jelenti, hogy a hivatal ezen a területen nem végez munkát. Kérem, képviselő úr, hogy az ön tagságát és a parlamenti nyilvánosságot ilyen módon a jövőben ne használja. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem