GYIMÓTHY GÉZA

Teljes szövegű keresés

GYIMÓTHY GÉZA
GYIMÓTHY GÉZA (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Nagyon meglepődtem a miniszter úrnak a válaszán, hisz egyértelműen a médiák - és például a rádióműsor - bebizonyították, hogy amikor a nemzetbiztonsági szakszolgálat követte azokat a gépkocsikat, amelyek hozták a bankjegy-előállításra alkalmas papírokat, gyakorlatilag utána felelőtlen módon eltűntek úgy a rendőrség, mint a nemzetbiztonsági szakszolgálat szeme elől a bankjegy gyártására alkalmas papírkötegek; és most, két év után szerez róla tudomást a közvélemény - és a parlamenti pártok képviselői is -, amikor Soltvadkerten lefoglalják egy üzemben ezeknek a papíroknak egy részét vagy magukat a papírokat. (Demeter Ervin Nikolits Istvánnal egyeztet.) Tehát teljesen jogos, hogy amikor Tocsik-ügyek vannak az egyik oldalon, a másik oldalon egy hatalmas szegénység, és filléreken vitatkoznak az érdekképviseleti szervezetek a tisztelt kormánnyal, akkor az egész magyar pénzügyi rendszert, a magyar társadalmat veszélyeztető ilyen ügyek előkerülhetnek a magyar társadalomban.
Önök egymásra mutogatnak a belügyminiszter úrral és a nemzetbiztonsági szakszolgálattal, és ezért a kormány felelőssége egyértelmű. Többször rámutatott a Független Kisgazdapárt is, hogy ezt csak egy önálló parlamenti vizsgálóbizottságban lehetne megoldani. Sajnos, a parlamenti vizsgálóbizottságok működése is - lásd az előbb említett Tocsik-ügyek, az olajgate-ügyek stb. - úgy elhúzódott, hogy valóban önök szinte ki fogják húzni a legközelebbi parlamenti választásokig, de én ígérem, a legközelebbi parlament mindenképpen be fogja fejezni ezeket a parlamenti vizsgálóbizottsági munkákat. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a Független Kisgazdapárt soraiban.)
(9.10)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem