DR. LAMPERTH MÓNIKA

Teljes szövegű keresés

DR. LAMPERTH MÓNIKA
DR. LAMPERTH MÓNIKA (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Amikor valaki napirend előtti hozzászólásra jelentkezik, és megfogalmazza a gondolatait, akkor biztos többféle célt is megfogalmaz maga előtt. Hogyha Németh Zsoltnak az volt a célja ezzel a mai napirend előtti hozzászólással, hogy azt az üzenetet fogalmazzuk meg a magyar társadalomnak - és kifelé is -, hogy a demokratikusan megválasztott parlamenti pártok Magyarországon egyetértenek a NATO-csatlakozás kérdésében, akkor azt gondolom, hogy ez egy jó cél volt, és ezt a célt a magam részéről támogatni tudom, és szeretném, hogyha ez az üzenet fogalmazódna meg úgy Magyarországon belül, mint kifelé.
Azzal a megállapításával egyetértek, hogy van tennivalónk közösen: a kormánynak is van tennivalója ebben a kérdésben, az Országgyűlésnek is, az Országgyűlés illetékes bizottságának is; különösen arra a megjegyzésére gondolok, amikor arról beszélt, hogy az állampolgároknak többet kellene tudni a NATO-csatlakozásról, annak következményeiről.
Ugyanakkor azzal nem tudok egyetérteni - és azt hiszem, hogy talán ellenzéki képviselőtársainknak az a zavara jelenik meg, hogy ebben a kérdésben egyetértés van -, hogy itt néhányan elkezdenek posztkommunistázni, elkezdenek a Varsói Szerződés támogatóiról beszélni. Azt gondolom, hogy az eddig történtek azt már bebizonyították, hogy ez a Szocialista Pártnak, nekünk nem árt; viszont kifelé igencsak alkalmas arra, hogy rontsa a rólunk kialakított képet, hogy ez károkat okozzon a nemzetközi megítélésben, úgyhogy azt gondolom, hogy ezt abba kellene hagyni. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem