DR. KIS GYULA JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

DR. KIS GYULA JÓZSEF
DR. KIS GYULA JÓZSEF (MDF): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Engedje meg, hogy őszinte csodálatomat fejezzem ki ön iránt. Népjóléti miniszterrel szemben ezt ritkán tettem az elmúlt időben. Mégis csodálom önt, mert újra és újra megpróbálja védeni a védhetetlent. Ráadásul önként megy a vérpadra, amit utoljára csak francia arisztokratától láttunk a történelemben.
Ugyanis az egészségügyi dolgozók béremeléséről bármit lehet mondani, feltéve, hogy minden egészségügyi dolgozó süket és vak, és nem hallotta az ön szavait. Azt mondja, hogy megvan a 18 százalékos béremelés fedezete. Ez a vita néhány hete egyszer már lezajlott itt; kiderült, azon az áron, hogy a dologi kiadásokon fogjuk megspórolni, tehát a gyógyszeren, a kötszeren, a betegek élelmezésén.
A másik: hogy márciusban sor kerül rá. Dobogókőn három napja egy tanácskozáson - ahol ott volt a Népjóléti Minisztérium képviseletében Lépes Péter gyógyító-megelőzésért felelős helyettes államtitkár is - az hangzott el, hogy a kórházak 5,53 százalékkal, tehát alig több mint 5,5 százalékkal kaptak több pénzt az idén, mint tavaly. Most felejtsük el az inflációt, de ebből az 5,5-ből hogy lesz 18? (Az elnök a csengőt kocogtatja.)
Továbbá a kasszák egyenlőtlenségéről azt hallottuk, hogy vannak gondok. Vannak bizony, mert például az iskolaorvosi kassza nominális értékben kevesebb pénzt kap, mint tavaly. A támadó tbc idején a tüdőgondozók mindössze 3 százalék nominális béremelést kaptak. S mindezek okaként nem lehet azt mondani, hogy nem szüntettek meg elég kórházi ágyat, amikor az ön személyes rendeletére plusz 300 ágyat kapott a Kútvölgyi kórház... (Az elnök kikapcsolja a szónok mikrofonját.) az állami betegek egészségügyi ellátására. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem