DR. GÁSPÁR MIKLÓS

Teljes szövegű keresés

DR. GÁSPÁR MIKLÓS
DR. GÁSPÁR MIKLÓS (KDNP): Sajnos, belügyminiszter úr nem tudta eloszlatni az aggályaimat. Belügyminiszter úr 1995-ben, a Repülőtéri Biztonsági Szolgálat fennállásának 5. évfordulóján a legnagyobb elismeréssel szólt és felsőfokon nyilatkozott a biztonsági szolgálat tevékenységéről. Tehát nem világos, hogy akkor most az új főkapitány kinevezését követően miért kellett ezt a biztonsági szolgálatot tulajdonképpen lefokozni azzal, hogy az ORFK állományából látszólag - hangsúlyozom: látszólag - a BRFK állományába helyezték, az erre vonatkozó kormányrendelet elkészült. Azért mondom, hogy az áthelyezés látszólagos, mert a feladatot ténylegesen továbbra is a repülőtéren kell ellátni. Tehát ez az egész létszámcsökkentés játék számokkal; úgy tűnik, hogy játék a számokkal.
A lényeg az, hogy a nemzetközi repülésügyi hatóság szigorúan ellenőrzi a repterek biztonsági előírásainak betartását, súlyos következményekkel járhat, ha sérül a repülőtér biztonsága, a nemzetközi szervezet lepontozhatja, leminősíti a ferihegyi repülőtér biztonságát. Ez olyan következményekkel járhat, (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) hogy nemzetközi járatok esetleg nem Budapesten szállnak le, hanem Prágában vagy Ljubljanában és a magyar utasok onnan jöhetnek majd haza autóbusszal. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem