SÁNDORFFY OTTÓ

Teljes szövegű keresés

SÁNDORFFY OTTÓ
SÁNDORFFY OTTÓ (FKGP): Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Köszönöm a szót, elnök úr.
A rendszerváltás nem hozta meg a kiszolgáltatott társadalmi rétegek létbiztonságát, hanem épp ellenkezőleg: tovább rontotta azt. A kisemberek, a munkavállalók, a magángazdálkodók, a bérből és fizetésből élők megélhetési, szociális és jogbiztonsága még a egypárti diktatúrához képest is jelentősen romlott. Nem hiszem, hogy ennek így kellett volna történni. Nem hiszem, hogy egy átalakulási folyamat természetes velejárójának kellene ezt az állapotot tekintenünk.
Azt hiszem, egyszer végre már szembe kellene nézni önmagunkkal nekünk, törvényalkotóknak, mert az első számú felelősök mi vagyunk. Én magam azt mondtam, egyháromszáznyolcvanhatod részben felelős vagyok az ország állapotáért, még akkor is, ha ellenzéki politikusként vajmi kevés esélyem van arra, hogy az én és a Kisgazdapárt javaslatait törvényi erőre emeltessem.
(17.20)
Ám amit megtehetek, azt meg kell tennem. Ezen indokok alapján nyújtottam be az Országgyűlés elé a munka törvénykönyvét jobbítani kívánó törvényjavaslatomat.
Tisztelt Képviselőtársaim! Nem kívánok a napi hírekben megjelenő esetekkel előhozakodni javaslatom időszerűségének megindoklásaként (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi, hogy letelt az időkeret.), de ha elolvassák... Úgy látszik, három fagombról beszéltem, nem pedig a magyar szakszervezetek biztonságáról. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi, hogy letelt az időkeret.) Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki képviselők padsoraiban. - Dr. Torgyán József jelentkezik: A végén ügyrendi!)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem