KELLER LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ népjóléti minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Elnök Úr! Tisztelt Ház! A kormány egyetért a Béki Gabriella és dr. Szigeti György képviselők által benyújtott törvényjavaslattal.
Úgy, ahogy azt képviselő úr jelezte, egészen az 1997. évi költségvetési törvény elfogadásáig minden, jövedelemtől függő, gyermekneveléshez kapcsolódó támogatás esetén a jogosultságot meghatározó jövedelemkorlát azonos mértékű volt. Jó irányba mozdult el képviselői módosító indítványokkal ez a jövedelemkorlát 1996 végén, hiszen a családi pótlék esetén 19 500 forintról 23 000 forintra emelkedett a jövedelmi korlát. Sajnos a körültekintő módosítás hiánya miatt - és nyilván a kormány figyelmetlensége miatt is - a gyermekgondozási segélyre vonatkozó jövedelemkorlát megkülönböztetetté vált, ami természetszerűleg nem lehetett senkinek a szándéka.
Szerencsére eddig kár ebből a módosító javaslatból nem származott, és köszönet képviselőtársainknak a figyelmességükért, azért, hogy most a törvényjavaslatot beterjesztették a Ház elé, és ezzel lehetővé teszik azt - és remélem, hogy a Ház is a holnapi nap során elfogadja a benyújtott törvényjavaslatot -, hogy így május 1-jétől ugyanaz a jövedelmi korlát érvényesüljön minden, gyermekneveléshez kapcsolódó támogatás esetén.
A kormány tehát, még egyszer mondom, támogatja a törvényjavaslatot.
Köszönöm figyelmüket. (Szórványos taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem