SASVÁRI SZILÁRD

Teljes szövegű keresés

SASVÁRI SZILÁRD
SASVÁRI SZILÁRD (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Államtitkár Úr! Sajnos nem először fordul az elő, hogy kérdéseimre egyáltalán nem kapok választ; néhányat hadd idézzek fel újra.
Hogyan kívánják biztosítani az Írószövetség működését? Ebben a helyzetben, amire második kérdésem is vonatkozott, a '98-ig tartó időszakra nézve semmiféle válasz nem hangzott el. Mondják azt, hogy kifizetik a bérleti díjat, vagy mondják azt, hogy nem fizetik ki a díjat, hogy eldönthesse az Írószövetség azt, hogy azt a gyűjteményt, ami rendelkezésére áll, a kortárs magyar irodalom gyűjteményét hova tegyék. Tegyék ki az utcára, a buszmegállóba - vagy mit csináljanak vele? Azt a lehetőséget adja meg a minisztérium az Írószövetség számára, hogy mit várhat. Mondja meg, hogy mit várhat: ott lesz '98-ig, amíg föl nem épül az új épület, a Magyar Irodalom Háza, vagy nem lesz ott.
Kérem tisztelettel: nem lehet ezt a bizonytalan helyzetet fönntartani! Arról nem is beszélve egyébként, hogy az Írószövetségnek volt eredeti tulajdona, amihez természetesen - mint ahogy más civil szervezet sem - ő sem juthat hozzá.
Megkérdeztem azt is öntől, hogy megvan-e az anyagi fedezet a Magyar Irodalom Házának megvalósítására. Az a válasz hangzott el, hogy igen, vannak ilyen ütemek, de nem látjuk azt, hogy mikor teremtődik meg az a 1,5 milliárd forint, ami erre a tételre szól.
A megoldás nyilvánvaló, hogy több szereplő között játszódik. A kormányzatnak van felelőssége ebben, a VI. kerületi önkormányzatnak és értelemszerűen a fővárosnak is, hiszen a Károlyi-palota bizonyos vonatkozásban fővárosi ügy is. Demszky főpolgármester úr kedvesen mosolyog minden ilyen megkereséskor, de nem csinál semmit - nemcsak ebben az ügyben, más ügyekben sem. A kormányzat sem csinál semmit ebben az ügyben. Nyilatkozni kéne, hogy kiszámíthatóvá váljon a közeljövő.
Azt gondolom, tisztelt államtitkár úr, hogy arra a kérdésemre nézvést, hogy ne pártpolitikusok tárgyaljanak ebben az ügyben, nagyon egyszerűen azt a személyt kell megnézni, aki ebben az ügyben a konkrét tervezéseket megcsinálja.
Ez nem ön és nem a miniszter, hanem egy olyan szabaddemokrata politikus, aki a fővárosban az SZDSZ-t képviseli. Kérem tisztelettel, azt tartanám szerencsésnek, ha a köztisztviselők nem vállalnának ilyen politikai funkciót, és azt csinálnák, ami a dolguk köztisztviselőként.
Tisztelettel és sajnálattal nem tudom a válaszát elfogadni. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem