DR. TOLLER LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

DR. TOLLER LÁSZLÓ
DR. TOLLER LÁSZLÓ (MSZP): Tisztelt Alelnök Asszony! Tisztelt Ház! Nagy meglepetés volt Sepsey képviselőtársam hozzászólása, különösen abból a szempontból, amikor azt emlegette, hogy elmúlt az a világ, amikor pártkatonákat állítottak hivatalok élére. Én is azt mondom, tényleg hála Isten, hogy elmúlt az a világ, így a Kárpótlási Hivatal volt elnökét nem pártkatonaként látjuk itt a Ház falai között, hanem képviselőként, aki viszont korábban pártkatonaként kapta meg tisztségét, és utólag pártkatonaként viselt tisztsége okán és hálából már képviselőként tűnhetett fel a parlamentben 1994-ben.
Ám ez lenne a kisebb baj, de van egy nagyobb is: amikor Sepsey Tamás a Számvevőszék elnökével kapcsolatosan közgazdasági fejtegetésbe kezdett, és elmondta, hogy ennek az országnak milyen gyenge a hitele, elmondta , hogy ez az ország a nemzetközi összehasonlításban nem állja meg a helyét, és azt is elmondta, hogy a pedagógusok, az orvosok, az egészségügyi dolgozók nem kapták meg a bérüket. Más hiba nincs ebben a hozzászólásban: egyetlen szó nem igaz belőle.
A Számvevőszék elnökével kapcsolatosan pedig meg kell jegyeznünk, hogy a kormánypárti frakciók voltak azok, amelyek azt javasolták a tisztelt bizottságnak, hogy a szakmához forduljanak annak érdekében, hogy a szakma jelöljön számvevőszéki elnököt. Az ellenzéki pártok a szakmai szervezetek megkeresését elutasították, és a saját jelöltjeiket - mint annyiszor máskor is, korábbi gyakorlatuknak megfelelően - kívánják áttuszkolni a parlament szűrőjén. Nem vagyok biztos benne, hogy ez a demokratikus megoldás.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem