KUNCZE GÁBOR

Teljes szövegű keresés

KUNCZE GÁBOR
KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Képviselő Úr! A szóban forgó telek helyrajzi száma a 19. tulajdoni lapon 016/2, nem 92. A telek egyébként 1962 óta a magyar állam tulajdonában és az Egészségügyi Minisztérium Munkaterápiás Intézete kezelésében van.
Tekintettel arra, hogy ez állami tulajdon, és egy intézmény kezelésében volt, vagyonátadás útján nem kerülhetett önkormányzati tulajdonba. Erről a körülményről egyébként a Pest Megyei Vagyonátadó Bizottság 1992. május 8-án kelt levelében tájékoztatta a csobánkai önkormányzatot. Most, amikor az intézetet felszámolják - és egyébként ezen intézet felszámolását végzi az a cég, amelyet képviselő úr is említett, meghirdette értékesítésre a felszámolás alá vont intézmény vagyontárgyait, illetve kezelésében lévő eszközeit.
Így került meghirdetésre a telek is, és a csobánkai önkormányzat indult ezen a pályázaton, azt megnyerte, a szerződést megkötötte, ennek alapján a tulajdonába került, és a bejegyzése is megtörtént.
A képviselő úr kiindulópontja volt tehát téves, mert azt gondolta, hogy az önkormányzat tulajdonában van ez a telek. Tájékoztatom a képviselő urat, hogy nem volt az önkormányzat tulajdonában, a magyar állam tulajdonában és az intézet kezelésében volt, most pedig az önkormányzat ezt megszerezte.
Honnan van pénze az önkormányzatnak? Ezt a Belügyminisztérium nem jogosult vizsgálni, de mindenesetre örül neki, hogy az önkormányzat vagyona gyarapodott. Köszönöm szépen. Kérem a válasz elfogadását. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem