DR. KÓNYA IMRE

Teljes szövegű keresés

DR. KÓNYA IMRE
DR. KÓNYA IMRE (MDNP): Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Miniszter Úr! Azt hiszem, a padsorok között már sokan unják is, hogy a Magyar Demokrata Néppárt részéről időnként felállunk, és emlékeztetjük a tisztelt Házat arra, hogy a bűncselekmények száma folyamatosan növekszik, és különösen növekszik a vagyoni bűncselekményekkel okozott károkozás; ezen belül is azon bűnesetek száma, amelyek önmagukban rendkívül magas kárértékűek. A lakosság, úgy gondolom, egyetért azzal, hogy amikor napvilágra kerülnek a különböző Zemplényi, Tocsik fedőnevű ügyek, sok száz milliós visszaélések, akkor mindenképpen indokolt a kirívóan magas kártértékű, vagyon elleni bűncselekményekre a jelenleginél nagyobb és súlyosabb, szigorúbb büntetés kiszabását lehetővé tenni.
Ezt a célt szolgálta a Magyar Demokrata Néppárt által kidolgozott és fél évvel ezelőtt előterjesztett törvényjavaslat. Ezt mint tudjuk, puccsszerűen leszavazta a Ház, miután a kormány ellenezte; és azzal ellenezte a kormány, hogy egyetért a szigorítással, de majd ő is elő fog terjeszteni egy javaslatot. Megdöbbenéssel tapasztaltuk, hogy az előterjesztett javaslat sok mindenre vonatkozik, de a kirívóan súlyos, vagyon elleni bűncselekményeket nem bünteti szigorúbban.
Kérdezem a kormánytól: miért erősíti azt a sajnálatos, de nem éppen alaptalan közvélekedést, hogy Magyarországon csak sokat érdemes lopni? Avagy az a kormánynak a véleménye, hogy a szegény tolvaj tolvaj, a gazdag tolvaj viszont gazdag? Kérem a miniszter úr válaszát. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem