DÖGEI IMRE

Teljes szövegű keresés

DÖGEI IMRE
DÖGEI IMRE (FKGP): Nem fogadom el a válaszát, miniszter úr a következő oknál fogva: értettem a választ, amit adott; azonban én a kistermelőkre vonatkoztatva tettem fel a kérdést, azokra az 5-10 hektáros tulajdonosokra (Sic!) vonatkozóan, akik családi vállalkozásban munkálják meg a földet, és ezeknek nincs gép a rendelkezésükre bocsátva megfelelő hitelkamattal, vagy a gép összege nagy, ezt nem tudják vállalni.
Erre kell megoldást találni, és erre kértem volna választ a miniszter úrtól, mert ez nap mint nap elhangzik. Egy 3-4 milliós erőgépet nem tud megvenni az 5-10 hektáron gazdálkodó, nekünk kisebb lóerőre van szükségünk, és ez a válasz nem volt megnyugtató.
Én nem tudok mit mondani a kistermelőknek, ha engem megkérdeznek, hogy hogyan képzelem el. Én el tudom képzelni, de a minisztérium és a kormány erre még eddig nem tett kézzelfogható javaslatot.
Azokkal egyetértek, hogy egy nagyobb volumenű, 50-100 hektáros gazdaság ebbe bele tud menni, de egy 5-10 hektáros gazdaság nem tud belemenni. Márpedig ez jellemző a magyar mezőgazdaságra. Tehát nem tudom elfogadni sajnálattal miniszter úr válaszát. Köszönöm szépen. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem