ELNÖK (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes)
ELNÖK (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a mezőgazdasági termelők adózási feltételeit meghatározó egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az előterjesztést T/3863. számon, az előzetes egységes javaslatot T/3863/19. számon kapták kézhez. A Házszabály 107. § (1) bekezdése alapján az előterjesztő módosító javaslatokat nyújtott be, és erről az alkotmányügyi bizottság ajánlást készített T/3863/22. számon.
Megkérdezem dr. Hack Pétert, az alkotmányügyi bizottság elnökét, hogy kívánja-e szóban kiegészíteni a módosítást. (Dr. Hack Péter nemet int.) Jelezte, hogy nem kívánja.
A Házszabály szerint a záróvitában a részletes vitára vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmaznunk. A záróvita két szakaszból áll. Kérdezem önöket, hogy kíván-e valaki szólni az ajánlás 1. számú pontjában szereplő módosító javaslathoz, amely a hatályba léptető rendelkezések módosítását kezdeményezi. (Senki sem jelentkezik.) Jelzés nem érkezett, ezért a vita e szakaszát lezárom.
Kérdezem, hogy kíván-e valaki felszólalni a vita második szakaszában az ajánlás 2. számú pontja szerint, amely a kompenzációs felár mértékének módosítását javasolja. (Senki sem jelentkezik.) Jelzés nem érkezett, ezért a vita e szakaszát és a záróvita egészét ezúton lezárom.
Kérdezem Akar László államtitkár urat, hogy kíván-e valamit elmondani. (Akar László nemet int. ) Semmit nem kíván elmondani.
Tisztelt Országgyűlés! A módosító javaslatokról történő határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az ajánlás 1. számú pontjában szereplő módosító javaslatot. Az alkotmányügyi bizottság támogatta. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 237 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodással a módosító javaslatot elfogadta.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az ajánlás 2. számú pontjában szereplő módosító javaslatot, amelyet az alkotmányügyi bizottság támogatott. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 237 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodással a módosító javaslatot elfogadta.
Most a törvényjavaslat egészéről határozunk. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a mezőgazdasági termelők adózási feltételeit meghatározó egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot az imént módosított szöveg szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 236 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 2 tartózkodással a törvényjavaslatot elfogadta.
Kérdezem a képviselőcsoportokat, hogy kívánják-e szavazatukat indokolni. Megadom a szót Gyimóthy Géza úrnak, Független Kisgazdapárt. (Derültség. - Zaj.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem