VARGA JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

VARGA JÓZSEF
VARGA JÓZSEF (MSZP): Köszönöm, elnök asszony. Maradok ennél a tárgykörnél. Annyit azért mindenképpen el kell mondanom, hogy a külkereskedelmi mérleg egyensúlyának javítására hozott intézkedéseket azért tartjuk pozitívnak, mert nem létezhet olyan gazdasági szakember, aki egy külkereskedelmi mérleg egyensúlyjavítását nem pozitív tevékenységként fogja fel. (Demeter Ervin: Nincs ilyen határozat.) Ezért tartalmazza a javaslatunk azt, hogy ezt mindenképpen támogassuk az elkövetkezendő időszakban is.
Azt hiszem, hogy fontos dolog lenne kiemelni azt a szerepet, amit a gazdálkodóegységek betöltöttek. Ezért szól arról a módosító javaslatunk, hogy azok a személyek, azok a szervezetek, akik az adósságleépítésben szerepet vállaltak, pozitív szerepet vállaltak, hiszen az adósságleépítésben sokkal jobb eredményt tudtunk elérni, és ennek mindenképpen az az oka, hogy voltak olyan vállalkozók, akik a piacgazdaság körülményei között is segítették ennek az államadósságnak a leépítését.
Azt hiszem, hogy a módosító javaslatok utolsó pontja egészen pontosan arról szól, hogy a jelenlegi helyzetet lenne jó vázolni a közvéleménynek, azoknak a szakembereknek, akik érdeklődnek a kérdések iránt, és nem a végleges lezárásról kérünk tájékoztatást. Ez egyértelműen megfogalmazásra került. Meggyőződésem, hogy a későbbi időszakban majd még arról is szó lehet, hogy a kormány egy későbbi időszakban a végleges helyzetet ismerteti a parlamenttel. A mi megfogalmazásunkban jelenleg csak az aktuális időpontban kialakult helyzet ismertetése szerepel.
(22.50)
Ezért, ha már felkérést kaptam, és elnézést elnök asszonytól, hadd mondjam, hogy kiket vádoltak például. Azt hiszem, hogy ilyenek közé tartozik - mert Demeter Ervin úr ezt kérte -, hogy Pál László saját érdekeltségeit (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) ajánlja, szokásos dolog-e ez egy államközi kapcsolatban, ez csak egy példa.
Elnézést még egyszer, és köszönöm a szót.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem