VARGA JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

VARGA JÓZSEF
VARGA JÓZSEF (MSZP): Köszönöm. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Azt hiszem, hogy a részletes vitában mindenképpen szólni illik arról, hogy az a módosító javaslat, amit mi beadtunk, nem a jelentés tartalmát kívánja megváltoztatni. Szó nincs arról, hogy ehhez a jelentéshez bármelyik képviselőtársam utólag hozzá kívánna nyúlni. Arról viszont igen, hogy e jelentés tartalmát megismerve, kellően áttanulmányozva megpróbáljon olyan következtetéseket levonni, amelyek valóban elősegíthetik hasonló ügyek intézését. Ezek közé tartoznak azok a javaslatok, amelyekről Demeter képviselőtársam is olvashatott a módosító javaslataink között.
Úgy gondolom, hogy kár lenne a jelentésre szorítkozni akkor, amikor bizonyos kifejezések, amelyekkel úgy gondoljuk, hogy a közvéleményt befolyásolni lehet... Nem a közvéleményről formálunk képet, hanem azokról, akik különböző kifejezésekkel befolyásolni akarják, méghozzá károsan akarják befolyásolni a közvéleményt. Ezek a szavak - konkrétan itt az olajgate-ről van szó - nem egy jegyzőkönyvből olvashatóak vissza, ha igényli képviselő úr, ennek a listáját el tudjuk készíteni, és át tudjuk adni az ön számára, mert bizonyára ön is emlékszik rá, hogy "kinyílt a kapu, és ezen aztán áramlottak az információk". Szabad fordításban először talán ennyi idézet.
Úgy gondolom, hogy a tárgyalások folytatására vonatkozó kérdéskör szintén nem okafogyott, tehát egy bátorítás, egy biztatás ebben az időszakban is elkel, annál is inkább, mert e vizsgálat elég hosszú időtartama sajnos sokakra bénítólag hatott. Talán nem annyira a kormányra, de azokra a gazdasági szereplőket, akik valóban különböző vádakat kaptak ez alatt az időszak alatt, mindenképpen.
Úgy gondolom, hogy a képviselő úr azon állítása, amikor arról szólt, hogy talán a jelentésben kellett volna szólni az ellentételezésről, nem igazán helytálló, hiszen ő arra hivatkozik, hogy a jelentés összeállításakor ezek a kérdések nem merültek fel. Több alkalommal folyamatosan azt vitattuk, hogy az ellentételezés barterügylet-e avagy egyszerű kereskedelmimérleg-javítást előirányzó kereskedelmi áruforgalom. Hosszú órákon keresztül vitattuk, hogy melyik a valós, melyik tudjuk alátámasztani a rendelkezésünkre álló információk, dokumentumok alapján.
Ezzel összefüggésben hangzott el az is, hogy a külkereskedelmi mérleg egyensúlyának javítására hozott intézkedések (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) tulajdonképpen...

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem