ELNÖK (dr. Kóródi Mária)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (dr. Kóródi Mária)
ELNÖK (dr. Kóródi Mária): (Mikrofon nélkül): Elnézést, képviselőtársaim. Kérem a mikrofonomat bekapcsolni. (Mikrofonba:) Én azért is szeretném, hogyha tisztázná többek között a házbizottság a jelentéshez kapcsolódó határozati javaslatot, mert a Házszabály 114. § (1) bekezdése arról szól, hogy a jelentésnek csak általános vitája van, a jelentésben foglalt megállapítások és intézkedések megalapozottságáról folyik ez az általános vita. Ez a jelentésekkel kapcsolatos házszabályi eljárás.
Ebből számomra az következik, hogy a határozati javaslat címén nem lehet a jelentést újratárgyalni, nem lehet olyan határozati javaslatot megfogalmazni, amely a jelentés tartalmi kérdéseivel foglalkozik, csak eljárási kérdéseket tartalmazhat a határozati javaslat. Ezért a vita, ami most folyik, mint részletes vita valójában nem felel meg annak a házszabályi követelménynek, amely szerint a jelentésről csak általános vita folyik. Ezért én arra szeretném tisztelettel kérni önöket, hogy ezt vegyék figyelembe, és próbáljuk meg ezt a kérdést tisztázni, hiszen ez a soron következő vizsgálóbizottságok jelentéseinél is felmerülhet, és ezt a kérdést mindenképpen tisztázni kell az Országgyűlés előtt. Tehát maga a határozati javaslat sem teszi lehetővé a képviselő uraknak, hogy most a jelentés tartalmának - azon a címen, hogy a módosító indítványról beszélnek - a megvitatására tegyenek kísérletet. Ezt kérem, szíveskedjenek figyelembe venni.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem