DEMETER ERVIN

Teljes szövegű keresés

DEMETER ERVIN
DEMETER ERVIN (MDF): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Asszony! Nagyon sokszor elhangzott, hogy miért tartott ilyen sokáig a bizottság, miért működött majdnem egy évig. Aki Vancsik Zoltán felszólalását és mentalitását látta most, az választ kapott erre a kérdésre - vagy választ kaphatott.
Az "olajgate" elnevezésről és annak határozatba foglalásáról: megtisztelő számomra, hogy a Szocialista Párt határozatot kíván arról hozni, hogy ez a kifejezés dehonesztáló vagy nem dehonesztáló, egyáltalán használhatom vagy nem használhatom - de azért egy kicsit komikus, és talán nem olyan világot élünk, hogy ezt országgyűlési határozattal próbálják önök kezelni; még akkor sem, ha ön, képviselő úr, azt mondja, hogy igenis a nyilatkozatháborút országgyűlési határozattal kezeljük majd. Na, nesze neked, sajtószabadság! Úgy gondolom, azért vannak itt lényeges véleménybeli különbségek köztünk, mint ahogy a Házszabály értelmezésével kapcsolatban is.
Akár tiltakozik a képviselő úr, akár nem, akár tetszik a Szocialista Párt frakcióigazgatójának, akár nem, a Házszabály értelmezésére az alkotmányügyi bizottság jogosult. Nem kell engedélyt kérni öntől, önnek sem kell tiltakoznia ezért - ilyen világban élünk, hogy szabályok szerint működik, és nem pedig a tiltakozása alapján.
Azt csak sajnálom, hogy érvek nélkül összeférceltnek minősítette a jelentést. Akkor lehetne igazándiból vitatkozni, ha érvek hangzottak volna el.
Végezetül, a kormány észrevételére az időpont tekintetében: teljes mértékben elfogadhatónak tartom, hogy nyilván akkor készíthető el ez a beszámoló, hogyha ez a folyamat lezárult. Az eredeti javaslatom időpont nélkül is... - és a bizottság ülésén fel fogom ezt vetni -, mert nyilván érdemi csak akkor születhet, ha a folyamat végére értünk, és annak van értelme. Köszönöm szépen a figyelmüket.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem