MÉCS IMRE

Teljes szövegű keresés

MÉCS IMRE
MÉCS IMRE (SZDSZ): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Sok sérelmet orvosoltunk ezzel a mostani döntésünkkel, amelyre nagyon régóta vártak a hadigondozottak. A módosítással a hadigondozattak érdekvédelmi szövetségei egyetértettek, azt elfogadták, és most nyilván üdvözlik is.
A törvénymódosítás alapján minden hadirokkant, hadiözvegy és volt hadiárva, akinek pénzellátást 1944. december 22-ét követően politikai okból megszüntették vagy ilyen irányú kérelmét elutasították, a törvény szerint egyösszegű térítésre jogosult. A politikai okból történt megszüntetés, illetve elutasítás bizonyítása dokumentumok hiányában a kérelmező írásos nyilatkozata alapján is megállapítható.
A törvénymódosítás eredményeként a törvény lényege és üzenete jelentősen megváltozott, új mennyiségi és minőségi elemmel bővült. A hadirokkantak és a hadiözvegyek tekintetében az egyösszegű térítés megállapítása szinte alanyi joggá vált. A törvény módosítása és a rendelkezésre álló anyagi eszközök között összhang van. A törvénymódosítás végrehajtásához szükséges anyagi fedezet a Hadigondozottak Közalapítványánál teljes mértékben biztosítva van.
Kívánok a hadigondozottaknak jó egészséget, és élvezzék azt a szerény juttatást, amit az Országgyűlés most számukra megszavazott. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem