DR. GYŐRIVÁNYI SÁNDOR

Teljes szövegű keresés

DR. GYŐRIVÁNYI SÁNDOR
DR. GYŐRIVÁNYI SÁNDOR (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Mélyen tisztelt Országgyűlés! Őszintén mondom, hogy az öröm dobogtatja a szívemet (Taps a bal oldalon.), hogy a pártállami mintegy ötvenéves politikai diszkrimináció után (Taps a jobb oldalon.) végre a hadigondozottak ügye is egy bizonyos kedvező vágányra került.
Meg kell mondani, hogy ebben a kérdésben először Borz Miklós független kisgazdapárti képviselőtársunk emelte fel a szavát még 1990-ben, s az ő halála után '92-ben én vettem át ezt a tisztet. Akkor még 160 ezer olyan hadigondozott volt, akinek igényeltük és kértük az ellátását. Most sajnos 26 ezer él már csak közülük, azok is 62-90 éves korúak, tehát tulajdonképpen az utolsó napjaikra érkezett számukra egy bizonyos jóvátétel.
(19.20)
És miért volt ez a diszkrimináció? Mert védték a hazájukat, a parancsot teljesítették, és azt akarták, hogy Magyarország Magyarország maradjon. Ez csak részben sikerült nekik, hisz itt egy kommunista uralom következett be, és ennek a hatására az ő életük csak szenvedés, csak lemondás lehetett - rendkívül kedvezőtlenül.
Örülök, hogy mi most ebből jóvátettünk valamit. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem