SELMECZI GABRIELLA

Teljes szövegű keresés

SELMECZI GABRIELLA
SELMECZI GABRIELLA (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Mérhetetlen káosz van a kórházakban, hiszen nincs meg a fedezet a közalkalmazotti törvényben előírt 17 százalékos béremelésre. A kórházak az idén 5,5 százalékkal kaptak több pénzt a tavalyinál, miközben az egészségügyben az infláció 30-40 százalékra tehető. A nagy vihart kavart ágyszámcsökkentés sem hozott egy fillér megtakarítást, ellenben tovább sújtotta az egészségügyet, az egészségügyben dolgozókat, illetve a betegeket. Tartós, állandó hiánnyal küszködik immár évek óta az egészségügy szinte minden területe; már a háziorvosi szolgálatot is elérte az MSZP-SZDSZ-kormány megszorító keze. A kórházak újra több száz millióval tartoznak a gyógyszergyártó cégeknek, a beszállítóknak. Az úgynevezett reformok tehát nem vezettek eredményre - amint ez látszik -, és ezek az intézkedések, az úgynevezett reformintézkedések a szakma ellenére, a szakmával szemben lettek meghozva és bevezetve.
(13.50)
Tisztelt Államtitkár Úr! Számít-e ön arra, hogy újabb csődhullám és működésképtelenség fenyegeti a kórházakat, hogy pótköltségvetést kell készíteni, hogy újabb konszolidációra lesz szükség az egészségügyben? Úgy, ahogy ez tavaly is már megtörtént, úgy, ahogy azt a Fidesz-Magyar Polgári Párt tavaly is megjósolta. Mit szándékozik tenni, hogy ezt az újabb csődhullámot elkerüljük? Köszönöm szépen. (Szórványos taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem