SASVÁRI SZILÁRD

Teljes szövegű keresés

SASVÁRI SZILÁRD
SASVÁRI SZILÁRD (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Ház! A magam részéről sajnálom, hogy bár lett volna ideje államtitkár úrnak válaszolni az összes kérdésemre, meg sem próbálta ezt megtenni.
Néhány dolog. Több pályázati anyag van a kezemben, birtokomban, amelyek közül például az egyikben egy hazai gyártónak egy olyan ajánlata is szerepel, hogy az üzemeltető megszabhatta volna azt, milyen terméket kíván beépíteni. Magyarán, az üzemeltető eldönthette volna, hogy a világpiacon rendelkezésére álló világítótestek közül mit szerez be az adott ajánlatot tevő. Egyszerűen nem igaz az az érv, hogy csak ez a cég tudta volna ezt biztosítani. És nem igaz márcsak azért sem, mert Magyarországon több évtizede, közel száz éve működik már olyan hazai cég, amelyik világítástechnikában a világpiac élvonalában van.
A másik, ami problémát okoz az ön válaszában, az az, hogy szakértőkkel nézették meg ezt a dolgot. Kérem tisztelettel, november 28-án az egyetemek összegyűjtötték ezeket az anyagokat, kiadták szakértőnek. A szakértő felvette a kapcsolatot szállítókkal, ám december 5-én, az általuk felkért szakértő véleményét be sem várva hozták meg a döntést a főigazgatók. Ezzel szemben a művelődési minisztérium nyilatkozott arról a közbeszerzési döntőbizottságnál, hogy ők a döntési kompetenciát 1995. december 31-én adták le.
Hogyan történhetett az meg, kérem tisztelettel, hogy december 5-én a gazdasági főigazgatók már döntöttek ebben az ügyben? Mi folyik ebben a minisztériumban, kérem tisztelettel? Nem tudják azt, hogy a rendelkezésükre álló több száz millió forintot hogyan költik el, hogyan figyelik a közpénzeknek az elköltését? Nem lehet így működni, kérem tisztelettel! Lehetetlen, elképesztő az a dolog, hogy közpénzeket ellenőrzés nélkül költenek el! (Közbeszólás az ellenzéki padsorokból: Úgy van!)
Amikor írásbeli kérdésemet elküldtem, akkor figyelmeztettem önöket, hogy nézzenek ennek utána. Semmiféle lépést nem tettek ennek érdekében.
Sajnálom, hogy az időm lejár, a magam részéről nem tudom ezt a választ elfogadni, és nagyon sok más érvem van még, ami miatt ezt nem lehet megtenni. Legalább annyit kérek, hogy vizsgálják ki ezt az ügyet, kérem tisztelettel. Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz, az MDF, a KDNP és az MDNP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem