DR. KUTRUCZ KATALIN

Teljes szövegű keresés

DR. KUTRUCZ KATALIN
DR. KUTRUCZ KATALIN (MDNP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A Magyar Demokrata Néppárt nevében nem először szólok az egyetemeket és főiskolákat sújtó vámkedvezmény-megvonás érdekében. Utoljára 25-én volt módunk beszélni erről, amikor is ön, államtitkár úr, azt mondta, hogy a témával a Gazdasági Kabinet foglalkozott és a kormány a 27-ei ülésen fogja tárgyalni ezt a problémát. Akkor egy ígéretfélét tett arra, hogy valamiféle rendezés lehetséges, és valamiképpen sikerülhet az egyetemeket megóvni ettől a hátránytól, ugyanis a vámoknak öt évre visszamenőleges utólagos kivetése és az ezzel együttjáró áfavonzat rendkívül hátrányos helyzetbe hozná az egyetemeket. Azt hiszem, hogy nem kell ecsetelnem ennek a jelentőségét ebben a helyzetben, amikor nap mint nap arról szólnak a hírek, hogy az egyetemi oktatók bérével is van néminemű probléma. Ha a kormány ezt a gondot nem oldja meg, akkor az egyetemek tényleg a mainál is lehetetlenebb helyzetbe kerülnek.
Az elmúlt alkalommal elkezdtem felsorolni azokat az egyetemeket és főiskolákat, amelyeket ez a fajta eljárás érint. Akkor nem volt módom befejezni, lehet hogy most se lesz, de azért megpróbálom folytatni a sort: József Attila Tudományegyetem, Magyar Iparművészeti Főiskola, Esterházy Károly Tanárképző Főiskola, Comenius Tanítóképző Főiskola, Pénzügyi és Számviteli Főiskola, Magyar Képzőművészeti Főiskola, Államigazgatási Főiskola, DATE Mezőgazdasági Főiskolai Kar - elnézést, itt abba kell hagynom; de tisztelettel hadd kérdezzem meg az államtitkár urat, mit tett ebben az ügyben az elmúlt hetekben a kormány, mert a sajtótájékoztató tanúsítása szerint semmit. Remélem, hogy ez a tájékoztató a téves. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem