DR. DÁVID IBOLYA

Teljes szövegű keresés

DR. DÁVID IBOLYA
DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Kedves Képviselőtársaim! A Postabank körül kirobbant álbotrány már-már feledteti azt az igazi bankbotrányt, ami szememben a Budapest Bank eladását és a Polgári Bank visszavásárlását jelenti.
A miniszter úr bejelentette, hogy a Pénzügyminisztérium vizsgálatot rendel el, a Polgári Bank veszteségeinek okát szeretné kideríteni. Rövid időn belül befejezték ezt a vizsgálatot, és a részletekről mi nem értesültünk. Röviden annyi jelent meg, hogy komoly szakmai hibákat találtak, személyi felelősséget idő hiányában nem tudtak megállapítani, majd pedig a továbbiakban - ami még megmaradt - ÁSZ ellenőrzést javasolt abban a részben, magyarul: csatlakozott a miniszter úr Sepsey Tamás korábbi javaslatához, miszerint ebben az Állami Számvevőszéknek kellene ellenőrzést folytatnia.
Kérdésem az lett volna, hogy vizsgált-e a Pénzügyminisztérium összeférhetetlenséget; vizsgálta-e, miért nem összeférhetetlen például, hogy a Budapest Bank vezérigazgató-helyettese, aki 1996 májusától egyben a Polgári Bank vezérigazgatója is, megbízást ad egy felelősségvállalás nélküli, pusztán 100 millió forintos tanácsadásra a Bankár Kft.-nek, annak a Bankár Kft.-nek, melynek a hivatkozott személy ma is résztulajdonosa. Kérem az államtitkár urat, szíveskedjék kérdésemre válaszolni. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem