BALSAY ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

BALSAY ISTVÁN
BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Asszony! A Fidesz-Magyar Polgári Párt egyhangúlag támogatja az előterjesztést. Az előttem szóló képviselőtársammal ellentétben azonban mi nem ezt várjuk ettől a határozattól, hogy pontot tegyen ennek az ügynek a végére, és egyszer s mindenkorra rendezze le a hadiipar maradványait, hanem mi egy kiindulópontnak tekintjük az adósságok elengedését.
Az elmúlt időszakban a Hadiipari Egyesület felmérése alapján, amelyben képviselőtársam, dr. Gyuricza Béla képviselő úr meghatározó szerepet vállalt, mintegy 21 milliárd forint teljesítménye volt a Hadiipari Egyesület keretei között dolgozó cégeknek. Huszonötezer embert foglalkoztattak, ami 1995-96-ra 3000-4000 főre csökkent sajnos. A megrendelés hiányában mintegy 25 százalékos kihasználtságra csökkent a Hadiipari Egyesület keretei között dolgozó védelmi ipar. Ennek veszélyei azt hozzák magukkal, hogy elhal a védelmi ipar, kiszolgáltatott helyzetbe kerülnek azok a cégek - és főleg a Magyar Köztársaság honvédsége és fegyveres testületei -, amelyeknek alapvető érdeke, hogy a nemzet saját katonáját öltöztesse, etesse és munícióval lássa el. Abban az esetben, ha a védelmi ipar továbbra is ilyen hátrányos megkülönböztetésben szenved, a nemzetközi tendereken az ipari együttműködésünkben is hátrányt szenvedhetünk.
Mindezekkel együtt a Fidesz ezen törvényjavaslat elfogadását egy kiindulópontnak tekinti; a védelmi ipar, a nemzeti védelmi ipar fejlesztése érdekében egyhangúlag támogatni fogjuk az előterjesztést. Köszönöm a figyelmet. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem