DR. SZIGETHY ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

DR. SZIGETHY ISTVÁN
DR. SZIGETHY ISTVÁN (SZDSZ): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Kérem, a mostani szavazási procedúra vége felé álljunk meg néhány pillanatra ezért a törvényért - érdemes.
122 szakaszból álló törvényt fogadott el az Országgyűlés nagy többséggel… (Közbeszólások: 100 százalékkal!), 100 százalékos többséggel - elnézést -, és ez az egységes szavazás valamit jelentett. Egy 122 szakaszos törvényhez képviselői módosító indítvány nem érkezett, csak az alkotmányügyi bizottságnak volt néhány technikai jellegű módosítása, amellyel az előterjesztő egyetértett.
Nagy jelentőségű jogintézményt szabályoztunk, és új, nagy jelentőségű jogintézményt vezettünk be. Ami miatt szót kértem, az mindössze annyi, hogy nagyon színvonalas törvényjavaslat került elénk, az Országgyűlés ezt így fogadta el, és nagyon szeretnénk, ha a kodifikátorok részéről a későbbiekben is hasonló színvonalú törvényjavaslatok kerülnének az Országgyűlés elé minél nagyobb számban, mert jobb lenne az Országgyűlés arculata ilyen törvényjavaslatok elfogadása esetén.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem