DR. SZABÓ LAJOS MÁTYÁS

Teljes szövegű keresés

DR. SZABÓ LAJOS MÁTYÁS
DR. SZABÓ LAJOS MÁTYÁS (MSZP): Elnök úr, köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Csintalan Sándor kollégám szavait hallgatva nyomtam meg a kétperces lehetőségkérés gombját. Nevezetesen pedig azért, mert egy nagyon mély, mondhatnám így is, hogy erkölcsi dilemma volt az, amit itt tőle hallhattunk, s nem egyszerűen csak a dohányzás problematikája, a sznobizmus problematikája, hanem egy másik oldalon az is, hogy milyen módon és hogyan lehet törvényileg ilyen dolgokat szabályozni.
Utalt ő itt a kultúrára is, magam is egy kétpercesben már ezt megtettem.
(19.30)
Megértve ezt a tépelődést, mégis azt mondom, hogy abba a forrásvízbe, amely mélyről bugyogott fel a hozzászólásokban, néhány kavics került bele, ezt szeretném azért kiszedni belőle; nevezetesen, hogy a gazdasági reklám azért nem karitatív tevékenység. Úgyhogy azért, mert nem az - mindenféleképpen megértve a tépelődést -, mégis egyértelműen a szabályzás híve vagyok, méghozzá azé a szabályzásé, amely nem nélkülözi a tiltást sem. És azért vagyok ennek híve, mert egy olyan társadalmi miliőben ér bennünket ez a reklámzuhatag, ami különösen felhívja mindnyájunk figyelmét arra, hogy most egy leendő időszak - ha úgy tetszik - reklámbefogadó és reklámalkalmazói kultúráját is alakítanunk kell, és bizony akkor ehhez a játékszabályokat legalábbis kerettörvényszerűen, de mindenképpen meg kell határoznunk.
Végezetül pedig annyit: én is dohányos vagyok, de azt hiszem, hogy ebben a harcban a dohányosok helyzete nagyon rosszul áll, hiszen nemcsak a saját, hanem mások egészségét is sajnos, sajnos - tetszik, nem tetszik, de - rongáljuk. Köszönöm a figyelmet. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem