LEZSÁK SÁNDOR

Teljes szövegű keresés

LEZSÁK SÁNDOR
LEZSÁK SÁNDOR (MDF): Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselőtársaim! Törvényjavaslatom célja az, hogy november 2-a, halottak napja legyen munkaszüneti nap.
Ezen a napon, november 2-án, az előtte lévő napokban, az ezt követő napokban szerte az országban évek, évtizedek óta fölkeressük halottainkat, családtagokat, rokonainkat, barátainkat. S minden bizonnyal az elmúlt évtizedekben gyakorlattá vált az, hogy a munkahelyek munkaidő-kedvezményekkel segítették az ott dolgozókat, hogy ezen a napon fölkeressék a temetőket. Az elmúlt esztendőben tapasztalni lehetett, hogy ez nem minden munkahelyre volt érvényes, illetve nem minden munkahely élt ezzel a lehetőséggel. Azt szeretnénk elérni, és ebben kérem képviselőtársaim segítségét, hogy november 2-án, munkaszüneti napon lehetőség legyen fölkeresni távolabb lévő rokonainkat, illetve hozzátartozóinkat a temetőkben.
Hozzáteszem, hogy 1997-es adat: 20 európai ország vizsgálata alapján a munkaszüneti napok száma átlagban 10, míg Magyarországon 9 munkaszüneti nap van. Ez volna a tizedik, talán ez is segít az érvelésben, abban, hogy képviselőtársaim segítsék szavazataikkal majdan e törvényjavaslat sikerét. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem