GYIMÓTHY GÉZA

Teljes szövegű keresés

GYIMÓTHY GÉZA
GYIMÓTHY GÉZA (FKGP): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! A Független Kisgazdapárt is nagy örömmel vette a környezetvédelmi államtitkár asszony ígéretét. Én is csak megerősíteni tudom, és kérem, hogy akkor ez ne csak ígéret legyen, hanem valóban tettek is kövessék, mert Fertődöt Martonvásár mellett mi is a magyar zenei élet egyik kulturális emlékvárának tartjuk. Ezért nagyon fontos lenne, éppen az európai integráció miatt, hogy Bécs közelsége, a Nyugat, az európai integráció miatt a zenei kultúra egyik fellegvára lehetne a fertődi kastély. Ezért természetesen azt a több milliárd forintnyi helyreállítási költséget, amely nagyon sok helyre, az élet nagyon sok területére kellene, csak úgy tudjuk elképzelni, hogy valóban életbe lép az államháztartási reform, és azok a hatalmas feketegazdasági pénzek jó célra áramolnak, nem a feketegazdaság szereplőihez, hanem ilyen célokra.
A másik: talán a mecénásság terén is jobban példát mutathatna elsősorban az a pénzügyi világ, amely hatalmas végkielégítéseket, hatalmas összegeket kap. De sajnos Magyarországon még nem alakult ki az a Széchenyiék idejében levő jó szponzori, mecénási szemlélet, amely 150 év után újra meg kellene hogy honosodjon hazánkban.
Tehát mindenkinek közös a felelőssége, úgy értékeljük, abban, hogy ezek a történelmi, kulturális, zenei emlékhelyeink valóban méltóképp bekapcsolódhatnának az európai integrációba, de azért nagyon sokat kell tenni, elsősorban szerintem a kormánynak azzal, hogy meggátolja a jogosulatlan, munka nélküli pénzkiáramlást; olyan törvények szülessenek, olyan társadalmi közhangulat alakuljon ki, hogy ne lehessen munka nélkül milliókat, milliárdokat zsebre tenni, és közben értékeink eltűnnek, mert sajnos, ha egy-két éven belül nem mentjük meg a fertődi kastélyt, akkor unokáink már nem fogják látni.
Köszönöm szépen. (Taps a kisgazdapárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem