CSÉPE BÉLA

Teljes szövegű keresés

CSÉPE BÉLA
CSÉPE BÉLA (KDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Teljes mértékben egyetértünk azzal, hogy ennek az országnak, ennek a társadalomnak erkölcsi megújulásra van szüksége, és ebben a történelmi egyházak igen fontos, jelentős szerepet játszanak. Ezért mi is örömmel üdvözöltük ezt a hírt, amely szerint aláírásra kész a megállapodás a kormány és az Apostoli Szentszék között.
Ebben a megállapodásban, amennyiben realizálódik - feltételezem, hogy a parlament ezt el fogja fogadni -, végül is a katolikus egyház helyzete fog stabilizálódni. Itt felhívnám a figyelmet arra, hogy itt, a parlamentben többször szóvá tettük például az egyházi oktatási intézmények, egyházi iskolák diszkriminációját az állami támogatás terén. Tudomásom szerint ebben a megállapodásban van egy olyan tétel, amely szerint ez megszűnik, tehát azonos támogatásban kell majd részesíteni ezután az egyházi oktatási, nevelési és szociális intézményeket.
Üdvözöljük az előre megszellőztetett megállapodásnak azokat a részeit is, amelyek az egyházi ingatlan és kártalanítás kérdéseire vonatkoznak. Úgy véljük, hogy az egyházak szabad működésének akadálya az, ha ez a kérdés nem rendeződik megfelelően. Nyilván erről itt majd parlamenti vita lesz, és ott fogjuk elmondani részletesebb véleményünket. Itt, ezen a helyen csak eddig tudunk terjeszkedni, hogy üdvözöljük a megállapodást - azzal, hogy ugyanakkor reméljük, a többi történelmi egyházzal is létre fog jönni hasonló megállapodás.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem