CSÉPE BÉLA

Teljes szövegű keresés

CSÉPE BÉLA
CSÉPE BÉLA (KDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! A Kereszténydemokrata Néppárt nevében ezen a héten hétfői napon ugyanezt a témát vetettem fel, és örülök neki, hogy ismét szóba került, hiszen azon a napon került sor erre a nagygyűlésre, ahol az érintett érdekképviseleti szervezetek megszólaltak. Mi is a kormány figyelmébe ajánljuk mindazokat a szempontokat, amelyeket ez a nagygyűlés felhívás formájában megfogalmazott. Emlékeztetek rá, hogy ez a nagygyűlés egy sorozat vége volt. Ez a sorozat még február 24-én kezdődött Csongrádon, és regionális gyűlések után ez egy ilyen összegző, záró nagygyűlés volt.
Szeretném újra felhívni a figyelmet a kisvállalkozások drámai helyzetére, elsősorban arra, hogy nagyon ötletszerű és cikcakkos a szabályozás, és így nem lehet igazán gazdálkodni. Ezt meg kell szüntetni.
Szeretném felhívni a figyelmet arra is, hogy túlzott az adminisztráció.
Harmadik pontként pedig kiemelendő, hogy túlzottak azok a terhek - elsősorban a társadalombiztosítási járulék terén -, amelyekkel meg vannak terhelve, és akadályozza a kibontakozásukat.
Mi úgy véljük, hogy akkor, amikor a kormány a makromutatók alapján bizonyos optimizmust sugároz, mindenképpen hozzá kell tennünk újólag is, hogy a kisvállalkozások megfelelő működése nélkül nem létezik gazdasági előrehaladás. Ez egy olyan alaptétel, amelyet minden gazdaságpolitikusnak figyelembe kell venni.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem