AKAR LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

AKAR LÁSZLÓ
AKAR LÁSZLÓ pénzügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Természetszerűleg én is maximálisan egyetértek azzal, hogy a kis- és középvállalkozások működési feltételeinek javítása egy központi feladat kell hogy legyen a következő időszakban. Ennek megfelelően nem olyan régen a kormány elfogadott ezzel kapcsolatosan egy programot, éppen itt, az Országház épületében lezajlott erről egy fontos tanácskozás; a jövő hét végén egy nemzetközi tanácskozás lesz ugyanerről a nemzetközi üzleti világ képviselőivel. Arról is szó volt, hogy ugyan kétségkívül a miniszterelnök úr nem tudott részt venni ezen a konkrét eseményen - ezt, megjegyzem, előzetesen jelezte, hogy egyéb elfoglaltsága nem teszi lehetővé -, de találkozni fog a közeljövőben ezeknek a szervezeteknek a képviselőivel, mint ahogy egy folyamatos egyeztető munka zajlott idáig is, és különösen a program alapján fog zajlani ezekkel a képviseletekkel a továbbiakban is. Nyilván erre a jövő évi költségvetés összeállításakor, mint egy fontos körülményre gondolni fogunk.
Ebben a programban azért nagyon konkrét dolgok is vannak, például a hitelhez jutás elősegítésére, például hogy kétségkívül ezek a kisvállalkozások ne a banknál kezdjék a dolgot, hanem, mondjuk, a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány vagy más érdekképviseleti szervezetek szakmai tanácsait igénybe véve tudjanak, mondjuk, egy jól kidolgozott hitelkérelemmel megjelenni a banknál, ami mögött ott áll ezeknek a szervezeteknek a szakmai tudása is - nagyon sok konkrét dolog van tehát előkészítés alatt.
Azzal azért szeretnék egy kicsit vitatkozni, hogy idáig semmi se történt. A tavalyi bevallások szerint például világosan lehet látni, hogy a nyereséges vállalkozások aránya nagymértékben emelkedett mindenféle kategóriában, a bevallott jövedelem is több mint 30 százalékkal nőtt. Természetesen ezzel nem azt akarom mondani, hogy ideális helyzet van, ettől nagyon messze vagyunk, de azért azt lehet mondani, hogy itt is azért a gazdálkodás viszonyaiban valamelyes javulás a tényekben bekövetkezett; és azt, hogy a személyijövedelemadó-rendszerben például most a kisvállalkozók kezelése sokkal előnyösebb, mint a korábbi időszakban volt, azt gondolom, hogy nem lehet vitatni.
Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem