ZSIGMOND ATTILA

Teljes szövegű keresés

ZSIGMOND ATTILA
ZSIGMOND ATTILA (MDNP): Miniszter Asszony! Sajnos én ezt a választ nem tudom elfogadni, annál is inkább, mert nem fedi a valóságot. Az április 30-a a részvénytársaság végrehajtására vonatkozott, de ez egy apróság.
(14.40)
Tulajdonképpen nem is erről van szó. Arról van szó, hogy a kormány igenis nem tartotta be a határidőket. Ez ismét egy példa arra, hogyan tekintik önök, hogyan sértik meg a jogállamot. Ismét egy példa arra, ahogy a kormány egy törvény esetében kétszer, és egy témában kétszer hozza mulasztásos alkotmánysértésbe az Országgyűlést. De hát az isten szerelmére, miniszter asszony, végrehajtók ólálkodnak az MTI körül! - ez is tény. 800 millió forint adósságot halmozott fel, éppen a tehetetlenkedés következtében a Magyar Távirati Iroda.
Önök pedig tétlenkednek, nem nyújtják be az alapító okiratot, nem tartják be a törvényi határidőket. Ilyen adósság mellett akarnak ismét részvénytársaságot létrehozni, ismét törvénybe ütközően - adósságra részvénytársaságot. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.)
Ha ez a szokásos kapkodás - befejezem, elnök úr -, az is nagy baj. De ha emögött még tudatosság is van, az súlyos baj, és nagy veszély a sajtószabadságra és szegény jó Magyar Távirati Irodára is. (Taps a Fidesz, az MDF, a KDNP és az MDNP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem