ZSIGMOND ATTILA

Teljes szövegű keresés

ZSIGMOND ATTILA
ZSIGMOND ATTILA (MDNP): Nem képviselő asszony vagyok, de elfogadom. Szívesebben tettem volna fel a miniszterelnök úrnak, de elfogadom.
Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Miniszter Asszony! Az Alkotmánybíróság 1995. október 4-én felhívta az Országgyűlést, hogy 1996. június 30-áig alkossa meg a nemzeti hírügynökségről, a Magyar Távirati Irodáról szóló törvényt az akkor érvényben lévő jogszabály alkotmányellenessége miatt. A törvényt az Országgyűlés majd féléves késéssel, 1996. december 19-én fogadta el.
A törvény pontosan rendelkezik a végrehajtás határidejéről: eszerint 1997. április 30-áig létre kellett volna hozni a Magyar Távirati Iroda Részvénytársaságot. Ma május 27-ét írunk, és nem történt semmi, önök be sem nyújtották az alapító okiratot.
Kérdezem miniszter asszonyt:
Miért jut a Magyar Távirati Iroda is a közszolgálati rádió és televízió sorsára? Miért késik rendre a kormány fontos törvények végrehajtásával? Hol késik a kormány az alapító okirat elkészítésével és benyújtásával?
Várom megtisztelő válaszát. (Taps az ellenzéki képviselők padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem