DR. CSIHA JUDIT

Teljes szövegű keresés

DR. CSIHA JUDIT
DR. CSIHA JUDIT tárca nélküli miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Kedves Képviselő Úr! A képviselő úr egy tényállításával értek egyet: azzal, hogy '96. december 19-én fogadta el az Országgyűlés az MTI-ről szóló törvényt. A törvény 31. §-a ugyanis azt írja: "A törvény hatálybalépésétől számított három hónapon belül leltár alapján vagyonkezelést készít a kormány az MTI vagyonáról." Miután '97. január 1-jén lépett hatályba a törvény, erre április 30-áig kellett sort keríteni. Meg is történt.
Folytatom a törvényt: "Az Országgyűlés a vagyonértékelés befejezését követő 30 napon belül megalapítja a részvénytársaságot. A vagyonértékelésen megállapított vagyon a részvénytársaság tulajdonába kerül." Ebből következően erre május 31-éig kellene sort keríteni.
A törvény továbbá így szól: "A részvénytársaság alapító okiratát a kormány előterjesztésére az Országgyűlés határozattal fogadja el." A kormány a május 22-ei ülésén elfogadta az alapító okiratot, és az Országgyűlés elé terjesztését határozta el.
A törvény idézett paragrafusának utolsó mondata így szól: "A részvénytársaság az alapító okirat elfogadásának időpontjára visszamenőleges hatállyal, a cégjegyzékbe való bejegyzéssel jön létre. A részvénytársaság cégbejegyzésre irányuló kérelmét az alapító okirat elfogadásától számított öt hónapon belül kell benyújtani."
Mindezekből következően úgy gondolom, hogy a kormány a törvényi határidőket betartja. Köszönöm. (Taps a kormánypárti képviselők padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem