SZILÁGYI PÉTER

Teljes szövegű keresés

SZILÁGYI PÉTER
SZILÁGYI PÉTER (MSZP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselőtársak! Mint bizonyára önök is tudják, az elmúlt hét csütörtök délutánján hatalmas szélvihar és jégverés pusztított a bihari térség különböző településein: Bólytól egészen Körösszakálig. A legnagyobb kárt Told község szenvedte, amiről személyesen győződtem meg néhány órával a tragédia bekövetkezte után.
A különböző szintű és összehangolt intézkedések következtében az alapvető életfeltételek adottak. Közben folyamatos a kárfelmérés. Az épületkár a bihari településeken 55 millió forint, ebből 42 millió a Toldon keletkezett kár összege. A mezőgazdasági kár felmérése megtörtént, feldolgozása most van folyamatban.
Toldon megkezdődött az épületek bontása, illetve helyreállítása. Ez a tragikus esetet - úgy gondolom - lehetőséget adhat az itt élők számára az aktív munkavégzésre. Ebben a halmozottan hátrányos helyzetű térségben a regisztrált munkanélküliek száma 30-35 százalék között van. Az említett településen összesen tizenkét embernek van munkahelye, valamint immár az ország legszegényebb települése eddig is a szomorú hatodik helyen állt.
A kormány csütörtökön dönt a segítségnyújtás konkrét módjáról. A kérdésem az lenne, hogy lát-e a kormány olyan lehetőséget, amelyben az épületek helyreállítását az itt élő kárt szenvedettek közhasznú munka formájában végezhetnék, és így keresethez is juthatnának. Várom államtitkár úr válaszát. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem