SELMECZI GABRIELLA

Teljes szövegű keresés

SELMECZI GABRIELLA
SELMECZI GABRIELLA (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Asszony! Budaörsön bevásárlóközpontot épít egy francia cég. Az építési engedélyt a budaörsi polgármesteri hivatal jegyzője mint elsőfokú hatóság ismételt eljárásban adta ki, melyet a Pest megyei közigazgatási hivatal helyben hagyott.
Tisztelt Államtitkár Asszony! A budakörnyéki bíróság '97. április 18-ai ítéletében hatályon kívül helyezi a közigazgatási hivatal korábbi, az építési engedélyt helyben hagyó határozatát. A bíróság a megtámadott határozat végrehajthatóságát már korábbi határozatával felfüggesztette.
Az ítélet indokló része anyagi és eljárási normák sorozatos, súlyos megsértését állapítja meg a Pest megyei közigazgatási hivatal és az építési engedélyt kiadó budaörsi hivatal terhére.
Kérdésem az államtitkár asszonyhoz az, hogy véleménye szerint hogyan ítélhető meg a közigazgatási hivatal eljárása az említett ügyben, különös tekintettel arra, hogy a másodfokú hatóság elrendelte az építési engedély azonnali végrehajthatóságát, mely intézkedését, ha a bíróság nem helyezi hatályon kívül, úgy a jelenleg is bírósági eljárás tárgyát képező - és jelenleg is minden határozatot figyelmen kívül hagyó módon továbbra is folytatott - építkezés jogszerűen folyhatna.
A bevásárlóközpont építkezését Budaörsön komoly aggályok és ellenvélemények kísérik. Az ezzel kapcsolatos döntések rendkívüli módon érintik és érdeklik Budaörs polgárait. Nem gondolja-e az államtitkár asszony, hogy a Pest megyei közigazgatási hivatalnak fokozott eljárási és szakmai óvatosságot kellett volna tanúsítania? Az ítélet szerint egyébként nem kellő gondosságot tanúsított.
Kérdezem államtitkár asszonyt, milyen a Pest megyei közigazgatási hivatal szakmai megfelelési mutatója a felülvizsgált határozatok tükrében. Megfelelő-e ön szerint az említett közigazgatási hivatal szakmai felügyelete? - annak ellenére kétlem, hogy az államtitkár asszony a terület felelőse. Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem