DR. SZILI KATALIN

Teljes szövegű keresés

DR. SZILI KATALIN
DR. SZILI KATALIN környezetvédelmi és területfejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Elnök Úr! Képviselő Asszony! Képviselőtársaim! Feltételezem, hogy a tisztelt képviselő asszonyt sem az vezérelte a kérdése feltevése kapcsán, hogy egy folyamatban lévő és jogerősen még el nem bírált ügyet a tárca szakmailag minősítsen, amikor pontosan azért biztosít az államigazgatási eljárás esetében is jogorvoslati lehetőséget, tehát peresítési utat a jogalkotó, mert úgy gondolja, hogy erre lehetőséget kell biztosítani. De engedje meg képviselő asszony, hogy az ön által felvetettekre néhány dologgal megjegyzéssel reflektáljak.
Úgy gondolom, hogy pontosan az az új építésügyi törvény, amivel kapcsolatosan a képviselőtársaim előzetes normakontrollt kértek - és aminek pontosan az lenne a feladata, hogy azt a szakmai bizonytalanságot, ami ma megvan a fórumrendszerben, amely eljárni jogosult ezekben a kérdésekben -, ezt korrigálja. Várnunk kell mindaddig, amíg az Alkotmánybíróság ebben a döntését meghozza, és a zárószavazást meg tudjuk ejteni. Feltételezem, hogy ezzel sikerül korrigálni és a szakmai biztonságot megszerezni.
Egyébként egyedi ügyben a minisztériumnak csak és kizárólag akkor van lehetősége felülvizsgálati eljárást folytatni, ha ezt külön kérik. Ilyen kérelem nem érkezett, hanem peres útra terelték. Feltételezem, hogy a képviselő asszony nem azért tette meg azt a kitérőjét, hogy a lakossági tiltakozást említse, hogy ön is azonosul ezzel a tiltakozással, hiszen 1991-ben ön írásban tett olyan kijelentést, amiben ezt a beruházást maximálisan támogatta. Úgyhogy feltételezem, ezzel ön is egyetért. Ezt kitérőként kívántam megjegyezni, csak azért, hogy azokat a nézőket ne vezessük félre, akik ezen a területen laknak. Bízom abban, hogy a szakmai felülvizsgálat a következő lépcsőfokokon is biztosítani fogja azt a lehetőséget, hogy ez megnyugtató módon megoldásra kerüljön. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem