LÁNYI ZSOLT

Teljes szövegű keresés

LÁNYI ZSOLT
LÁNYI ZSOLT (FKGP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Én szenvedő alanya voltam ennek az M5-ös autópályának, mert lenn voltam Kecskeméten eme repülőnapokon, és kaptam egy kupont, hogy nagy kedvezményt kapok az autópályán; és így csupán 680 forintot kellett fizessek, míg az egyéb állampolgár ennek a dupláját - magyar számítások szerint 1360 forintot - ama gyenge 50 kilométerre, amit megtettem ezen az autópályán. Visszafelé már nem éltem a kupon kedvezményével, és jöttem Lajosmizsén keresztül, amelynek a lakossága nem örül annak az ügynek, hogy az autópálya megfizethetetlen. Én azt nem vitatom, hogy bizonyos díjat kell szedni, de azért hogy egy kilométerre közel 30 forint jön ki, ahogy én számoltam - lehet, hogy rosszul, de e körül van -, azt hiszem, a világon ennél drágább autópálya talán nincs is.
Hogy a kormányok, melyik kormány mit tett, mit tett rosszul, mit nem tud helyrehozni és min vitatkozik egy fél éve, az egy dolog. Azonban szeretném felhívni a tisztelt parlament szíves figyelmét, hogy történelmi ismereteim szerint egyszer már volt olyan, amikor az egész közlekedést külföldi kezekbe adtuk, és idegen érdekeket szolgálva majdnem megbénult a közlekedés; akkor volt egy olyan közlekedési miniszter, aki kénytelen volt visszavásárolni, visszaszerezni magyar tulajdonba a közlekedés eszközét - ami a vasút volt, most úgy hívják: Magyar Államvasutak -, azt bizony Baross Gábor vissza kellett vásárolja, mert az előtte lévő erősen liberális beállítottságú kormányzat lehetővé tette (Derültség a kormánypártok soraiban.), hogy külföldi kézbe kerüljön az, ami a magyar életet, a magyar közlekedést, a magyar lehetőséget megbénítja. Éppen ezért erre majd lesz lehetőség, ha egy új és nemzeti kormány kerül hatalomra, akkor majd megoldódik ez a probléma, és nem kell évekig tárgyalni erről.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiban. - Közbeszólások a kormánypárti padsorokból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem